Mail; [email protected] - Adresse; Haakon VII`s gate 12, 7041 Trondheim
(login)

Nettbutikk for alle dyreeiere

0 kr 0.00

Handlevogn

Ingen produkter i handlekurven.

Seleverkstedet Nome racing dog harness

kr 799.00 Inkl. mva

Seleverkstedet Nome racing dog harness

Seleverkstedets Nomesele er en ergonomisk trekksele for aktivitet med hund, snørekjøring og sledekjøring.

Seleverkstedet

Beskrivelse

Seleverkstedet Nome racing dog harness

Seleverkstedets Nomesele er en ergonomisk trekksele med ekstra reguleringsmulighet i halsen, glideende som sikrer at selen ligger stabilt på hunden og med utskiftbart og regulerbart bakstykke. Seleverkstedet Nomesele har den velkjente balansen og stabiliteten Seleverkstedet i alle år har vært kjent for, og laget av beste kvalitet råvarer og med en søm som holder. Med ergonomi menes at den er spesielt tilpasset det arbeidet hunden skal gjøre – altså å trekke.

Med trekksele menes en hundesele med et trekkfeste relativt langt bak på ryggen. Passer til snørekjøring på ski, sykkeltrening med hunden foran sykkelen, sledekjøring i spann og løpe/gå – trening med strikk og belte. Den viktigste og unike egenskapen en trekksele skal ha er å gi hunden frie luftveier og god bevegelsesmulighet når den trekker med belastning. Selehalsen skal ikke hindre hunden i å føre forbeinet fram. For å justere halsåpningen, stram inn toppreima på selehalsen.

Hvilke hundetyper passer Nomesele til?
Nomesele er en trekksele som passer den rektangulære og slanke hunden. Av rektangulære raser og typer kan nevnes – settere, schæfer, huskyer og andre typer og raser som likner på disse. De 5 størrelsene ( XS – S – M – L – XL ) spenner fra ca. 16 kg settertispe til Schæfer på ca 35 kg. Dersom du har en hund som faller utenfor denne kategorien, vil vår regulerbare trekksele TrekReg være det beste alternativet.

Slik tar du på en Nomesele
Når selen er satt på, trekkes halspelsen godt fram under selehalsen og selen strekkes mens hundens hode holdes nede i vannrett linje med ryggen. Dette er nemlig hundens kroppsstilling når den trekker. Bakenden av selen uten tauløkke skal ende omtrent ved halerota (der halen går ut av kroppen).

Hvordan finne riktig størrelse:
Se størrelsestabell og velg sele der målene på din hund ligger innenfor.
NAKKEMÅL: Mål omkrets rundt nakke tett ned mot skulderbladene der halsåpningen vil sitte.
RYGGMÅL: Mål fra midt mellom skulderbladene – Punktet rett over forbeina som kjennes som to merkbare kanter og tilbake til halerota (der halen stikker ut av kroppen).
SKALLEMÅL: En nomesele skal sitte godt kan gjerne være litt trang å få over hodet på hunden. Et tips er å vri halsåpningen 90 grader når den tas over hodet.

Nomesele størrelsestabell

Våre erfaringer angående størrelser og hund for Nomesele siden 1981:
XS – liten settertispe – liten huskytispe – puddeltispe – border collie tispe – kleine münsterlender tispe – toller hann

S – huskytispe – groenendale tispe – settertisper – storpuddel hann – springer spaniel hann – airedale terrier tispe

M – husky hann – samojed tispe – jämthund tispe – Vorsteher tispe – storpuddel – jaktlabrador –

L – stor husky hann – schäfer tispe – samojed hann – weimaraner tispe – grønlender tispe

XL – Flat coated retriever hann – schäfer hann – alaskan malamute tispe – vorsteher hann -grønlender hann

Ved bruk med hundespann
Bakløkka på selen brukes for å regulere totallengden på selen i forhold til hundens fysiske lengde og koblingspunktet på linesettet/wire. Dette for å sikre riktig belastningsfordeling og avstand mellom hundene i spannet.

Vask av Nomesele
Nomeselen kan maskinvaskes på 40 grader. La tørke i romtemperatur – IKKE tørketrommel, det deformerer skummet i polstringen.

Slitedeler på Nomesele
En Nomesele fra Seleverkstedet er ment å var lenge selv om slitepunktene blir utsatt for hard belastning – derfor har vi av miljøhensyn slitedeler til Seleverkstedets Nomeseler. Løkka og glideenden bak på selen må skiftes ved slitasje og før den ryker. Ny kan bestilles fra Seleverkstedet her.

Tilleggsinformasjon

Størrelse

Medium, Small, X Large, Large, XS

Brand

Seleverkstedet

Seleverkstedet, tradisjon, kvalitet og innovasjon siden 1981. Grunnlegger Jan Reinertsen gikk lærerskolen i Bergen og jobbet sine første arbeidsår som lærer. Ved siden av dette jobbet han på hobbybasis med å sy utstyr til hund. Hans kunnskap og interesse for dyr og søm ga etter hvert økende henvendelser fra folk som trengte solid utstyr. Seleverkstedet holdt til på Harestua frem til Fjellpulken AS kjøpte bedriften i 2019. Den solide kompetansen på søm, materialer og ergonomi har gitt Seleverkstedet sitt renommé blant norske hundeeiere og var avgjørende for denne konsolideringen.
Seleverkstedet

No FAQ Found

Skriv ditt spørsmål om dette produktet.

Du vil motta en e-postmelding når ditt spørsmål er besvart/oppdatert.

Customer Reviews

Be the first to write a review
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)