Mail; post@tgr.no - Adresse; Haakon VII`s gate 12, 7041 Trondheim

Nettbutikk for alle dyreeiere

0 kr0.00

Cart

No products in the cart.

View Cart Checkout

Hundepoter

Såre poter vil vi ikke ha.

Hundemål

Bredden er alltid det laveste tallet når produsenten oppgir mål på hundesokker

Hundepoter

Når hunden går med potesokker eller hundesko, bør den ha plass til å bevege poten og tærne naturlig. Derfor er det viktig å måle bredden av potene. Du måler den bredeste delen av poten, eller måler undersiden av poten og legger til cirka en centimeter for mellomstore hunder.
Sår på poter, eller mye pels hvor det setter seg snø/smuss er ubehagelig. Har det først blitt sår så er det praktisk å rense med klorhexidin før salve og bandasje.
Gummibelagte sko/støvler tåler grus og asfaltveier beste. Snø, fleece og tøysokker er beregnet på snø eller innendørs.

Ikke alle hunder trenger sko eller sokker

Størsteparten av hunder har solide og sterke puter under potene og trenger ikke sko eller sokker for sin egen del. Mange bruker støvler for å unngå søl og gris, og mange bruker sko og sokker for å forebygge evt. sår og skader -og om sommeren, for å unngå varm asfalt.

Når hunden går med potesokker, bør den ha plass til å bevege poten og tærne naturlig. Derfor er det viktig å måle bredden av potene. Du måler den bredeste delen av poten, som vist i videoen under, eller måler undersiden av poten og legger til cirka en centimeter for mellomstore hunder.

Bilde fra Non-stop
Bilde fra Non-stop

Protector booties har et ytre lag av nitrilgummi, og beskytter godt. Disse potesokkene har blitt testet av redningshunder i ekstreme omgivelser, blant annet etter den grusomme eksplosjonen i Libanon i august 2020. Team-medlemmene til Non-Stop, Vaclav Vancura og Bella arbeidet på underlag som nådde opp til 50°C. Uten beskyttende potesokker hadde ikke dette vært mulig.

Hvorfor trenger hunder potesokker i snø? Potesokker beskytter mot frostskader, samt snø-, og isklumper. Snøens overflate kan også slite potene til hunden, særlig på lengre turer på ski eller med hundespann. I løp som Iditarod er det faktisk obligatorisk å ha minst åtte hundesokker til hver hund i spannet. Potesokker handler mer om funksjonalitet enn mote!

På veier og i urbane områder brukes gjerne salt til å smelte is. Dette skaper en syre som er skadelig for potene til hunden din. Protector booties er vannavvisende, og beskytter potene mot salt.